Anderhalve meter

In gesprek met … Ernst Wallinga

In de vier wandelgesprekken die ik in de afgelopen periode had, sprak ik met een diversiteit aan mensen: Marten Immelman, professioneel sparringpartner voor directeuren en bestuurders, Frouke van Laar, marketing en communicatie manager bij PlasBossinade advocaten en notarissen, Marlene Bakker, singer-songwriter en Bert Moorman, directeur/bestuurder van wooncorporatie Domesta. Wat deze verschillende mensen met elkaar gemeen hebben is respect voor de wereld om ons heen. Dat maakt me hoopvol, het is fijn om mensen te ontmoeten die keuzes durven te maken om de wereld blijvend mooier te maken.

Ook in het gesprek met Ernst Wallinga – directeur bij Tenderbirds en Sellian – komt dit thema aan bod. Tenderbirds houdt zich bezig met  inschrijvingen voor aanbestedingen, Sellian is een bedrijf dat een integrale aanpak van marketing verzorgt voor bedrijven. In eerste instantie zou je denken aan snelle verkopers die met handige software producten of diensten in de markt zetten. Echter de insteek van Ernst is het vinden van de juiste klant bij het juiste bedrijf, om op die manier een duurzame relatie te kunnen opbouwen. 

Contact maken en onderhouden met mensen, uitpluizen wat voor mensen belangrijk is en vervolgens een manier vinden om dat voor het voetlicht te brengen; daar heeft Ernst plezier in. Hij en zijn mensen zoeken verschillende software-mogelijkheden uit om zo optimaal mogelijk data in te zetten. 

Ernst zegt er dit over: ‘Dit zijn processen die veel tijd vragen. Het optimaliseren van een klantprofiel van de eerste sessie tot een volledig operationeel marketingplan vraagt veel tijd en wij zijn pas tevreden als het goed werkt.’

We maken een wandelronde om het Vriezenveen tussen Haren en Paterswolde. De zon schijnt, een dunne laag bewolking maakt het licht iets diffuus. Gecombineerd met al het water dat we passeren geeft dit een sprookjesachtige sfeer. Wie de tijd neemt en oog heeft voor schoonheid ziet bij het inslaan van onbekende paden zoveel onverwachte schoonheid. Hoe meer ik wandel in mijn eigen gebied, hoe meer me opvalt dat de omgeving steeds nieuwe dingen toont. 

Hierin schuilt een overeenkomst met organisaties, vertelt Ernst. ‘We doen dit al jaren op deze manier, hoor ik mensen vaak zeggen. Zonder zich af te vragen of het wellicht ook anders of beter kan. Dan wordt het tijd om ‘lastige’ vragen te gaan stellen, zodat mensen geprikkeld worden tot verandering.’

‘Plezier hebben in je werk en doen waar je goed in bent. Dat zijn de redenen waarom ik zo geniet van mijn werk,’ vertelt Ernst. ‘Langlopende contacten opbouwen met mensen is daarbij erg waardevol, zowel in persoonlijke als in zakelijke zin.’

Bij de vertrekplaats van de roeiboten aan het Vriezenveen maak ik het portet van Ernst. Aangevuld met de prachtige lucht zien we even de wereld op haar mooist.

Your Cart

No products in the cart.