Anderhalve Meter

In gesprek met … Frouke van Laar

Naast de hinder die sommige mensen treft – en die voor velen tot echt nare situaties leidt – heb ik gemerkt dat de nieuwe situatie ook uitnodigt tot het uitvinden van nieuwe mogelijkheden. Zo vatte ik het plan op om regelmatig met iemand uit mijn netwerk te wandelen en bij te praten. Op gepaste afstand vanzelfsprekend. De eerste anderhalve meterwandeling van de tot ‘In gesprek met ..’ gedoopte rubriek maakte ik met Marten Imelman. Ons gesprek lees je hier terug.  Tijdens de tweede wandeling praatte ik bij met Frouke van Laar, marketing- en communicatiemanager bij PlasBossinade advocaten en notarissen, gevestigd in Groningen, Haren en Rotterdam.

Al sinds 2008 fotografeer ik regelmatig voor PlasBossinade, onder meer de portretten van de advocaten en notarissen. Deze portretten zijn een belangrijk onderdeel van de PlasBossinade huisstijl en worden vertoond op de website en in de entree van het kantoorgebouw in Groningen. Frouke en ik werken daarin samen en kennen elkaar dus al jaren. Ik zie in Frouke een professionele, gedreven en zeer positief ingestelde vrouw. En die kwaliteiten zie ik terug als ik haar op haar fiets zie verschijnen voor onze afspraak. Ik benut onze wandeling  om haar te vragen naar haar zakelijke motieven en keuzes in het dagelijkse werk. 

Het startpunt van de ontmoetingswandeling is opnieuw in de Onlanden, het natuurgebied vlakbij mijn fotografiestudio. Vergezeld door een stevige wind en een strakblauwe lucht gaan we op pad. Op anderhalve meter afstand delen we hoe onze gezinnen omgaan met de beperkingen waar we nu rekening mee moeten houden. Thuis werken, thuis leren, niet afspreken met vrienden en familie, zoveel mogelijk binnenblijven. We ervaren het op een veilige en verantwoorde manier en zien allebei buiten zijn als een groot goed.

Frouke is de spreekwoordelijke spin in het web, op haar werk. Voortdurend in contact met de collega’s  om te horen wat er speelt en te kunnen bepalen welke acties daar bij horen. Antennes aanzetten en monitoren, het is een belangrijke basis van haar werk. Daarnaast brengt ze de visie van de organisatie helder voor het voetlicht, bij het interacteren met de interne en externe doelgroepen. Frouke neemt in de organisatie op een zelfbewuste en professionele wijze ruimte in en heeft de helder geformuleerde boodschap van PlasBossinade steeds paraat. Vanzelfsprekend brengt een hoog-professionele organisatie een interessante cultuur met zich mee. Zoveel mensen, zoveel meningen. Maar middels goed overleg en een gezamenlijk streven naar kwaliteit dient zich altijd een bevredigende oplossing aan voor welke uitdaging dan ook.

Tijdens onze wandeling komen we mensen tegen. Mooi om te zien dat iedereen zich hoffelijk aan de anderhalve meter houdt. Frouke vertelt op heldere wijze over de keuzes die ze maakt in de samenwerking met leveranciers. Het werkt goed om eerst overeenstemming te vinden over kwaliteit en die kwaliteit vervolgens te laten doorwerken in het maken van goede afspraken en over en weer betrouwbaar te zijn in het nakomen ervan. Als dienstverlenende bedrijven, zoals het mijne, dan ook nog in de regio gevestigd zijn, is het plaatje voor haar compleet. 

Het begint te wennen, die anderhalve meter. Het is te niettemin te hopen dat de beperkende maatregelen snel kunnen worden afgebouwd, waarbij veiligheid voor mij voorop staat. Er komt hoe dan ook binnenkort een volgende ‘In gesprek met …!’

Your Cart

No products in the cart.