Aan het eind van een slingerend pad door de Onlanden vind je een vogelkijkscherm waar je op je gemak veel verschillende vogels van dichterbij kunt bekijken.

Geoorloofd gluren

Overal waar je in de Onlanden bent hoor je vogels. Je hoort ze van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Om de vogels ook te zien en te herkennen is niet eenvoudig. Voor de vogelaars begint het met het herkennen van het geluid. Daarna is het goed te weten in welke bomen en struiken ze het liefst zitten en als je geluk hebt kun je een vogel spotten.

Respect heb ik voor de mensen die eindeloos het geduld hebben om een bepaalde vogel te zien. Laat staan het fotograferen van deze, vaak snelle dieren. Vanmorgen ben ik naar het vogelkijkscherm in de Onlanden geweest. Het pad ernaar toe kronkelt door het gebied. Je gaat een paar keer over houten bruggen en vaak is het pad wat drassig. Al van ver kun je het vogelkijkscherm zien maar het duurt even voordat je er bent.

Onderweg hoor je veel vogels maar ze houden zich op veilige afstand. Het vogelkijkscherm is een cortenstalen scherm met een aantal gaten erin op verschillende hoogte. Zowel kinderen als lange mensen kunnen redelijk comfortabel door deze gaten kijken. Je kunt de vogels écht van dichter bij bekijken, merkwaardig dat zo’n scherm ervoor zorgt dat de vogels zich veiliger voelen. Zo heb ik vanmorgen heb ik 6 lepelaars vanachter het scherm kunnen bekijken. Wat een machtig gebied is ‘de Onlanden’.

Your Cart

No products in the cart.