Het pand van Waste Papertrade in Winschoten gefotografeerd in de vroege ochtend.

Het juiste moment

Klaar staan op het juiste moment, dat is voor een fotograaf een belangrijke gegeven. Dat geldt voor het fotograferen van gebeurtenissen, portretten en ook bij het in beeld brengen van (bedrijfs)gebouwen. Je wil graag zelf bepalen waar het licht vandaan komt als je een gebouw fotografeert. Dat vraagt wat voorbereiding. Hoe is de ligging en op welk moment staat de zon aan de gewenste kant Daar besteed ik aandacht aan. Als een gebouw in de buurt staat kun je er even gaan kijken. Bij locaties wat verder weg is dat niet altijd een optie dan maak ik gebruik van software waar ik precies op datum en tijd kan zien hoe de zon staat. Vanuit welke richting en ook de hoogte.

Voor een opdracht vorige week met een gebouw waarbij de voorgevel naar het noorden gericht was kon ik zo nauwkeurig bekijken hoe laat ik ter plekke moest zijn. Mijn voorkeur is voor die locatie, de zon links van het gebouw zodat de voorkant nog mooi in het licht staat. Tussen 07.00 en 07.15 uur was het ideale licht. Kamera op statief, instellen en om 07.09 uur maak ik de foto. Precies zoals ik in gedachten had.

Ellen Dijkstra marketing en PR specialist bij Waste Paper Trade geeft aan dat ze blij is met deze foto’s. Zo moet het zijn.

Your Cart

No products in the cart.