Het begin van de dag fotograferen in de Onlanden. Mooie kleuren en structuren duiken op als je gaat fotograferen met weinig licht.

Langste dag

Terwijl het nog donker is ben ik op pad op de langste dag van het jaar. Vandaag begint de schemer om 04.14 uur en daar wil ik getuige van zijn op een mooie plek in de Onlanden. De lucht is gevuld met wolken, net boven de horizon in oostelijke richting begint het lichter in de lucht te worden. Een kleine nuance maar zeker zichtbaar. Een paar minuten later, het is dan 04.20 uur. maak ik deze foto. Het waait, het bewegen van het water wordt een wazig vlak met zachte lichtnuances. Een klein beetje licht komt van de stad, het geeft warme flarden licht.

De lucht trekt verder dicht, het lijkt haast weer wat donkerder te worden en al snel daarna voel ik de eerste regendruppels. Met de natte vooruitzichten voor vanmorgen zorg ik ervoor om snel weer naar huis te gaan. Om 05.06 uur ben ik bijna weer terug, de zon komt op maar met deze zware bewolking zie je daar niets van op deze langste dag.

Your Cart

No products in the cart.