Werken op afstand

Regels consequent naleven helpt om het coronavirus in te dammen. Zo zijn ze er bij Novatec ingestapt. Veel ruimte tussen de werkplekken en bij grensgevallen ook nog een scherm tussen de medewerkers. Er hangt een rustige sfeer, er zijn wel mensen die door de ruimte lopen, maar altijd volgens de duidelijk aangegeven route.

Voor de Koerskrant, het personeelsblad van Novatec, ging ik samen met Elke Beekman van Bureau Binnenwerk op pad. We wilden in beeld krijgen hoe Novatec het voor elkaar kreeg om de afgelopen maanden door te werken. Elke interviewt de mensen op de werkvloer en ik maak het beeld dat erbij past.

Het valt op dat er veel (werk)ruimte is bij Novatec. Daardoor is het mogelijk om voor iedere werkplek voldoende afstand te creëren tot de volgende werkplek. Waar normaal meerdere mensen aan één tafel werken, heeft nu iedereen een eigen tafel. ‘Het is iets minder gezellig, maar dat went ook al wel weer’, hoorden we een paar keer. En ook: ‘Op deze manier werken voelt veilig, we letter er samen op dat we ons aan de regels houden.’

Het bedrijf maakte altijd al een opgeruimde en schone indruk op mij, maar nu is alles is zo mogelijk nóg schoner en frisser. Alle werkplekken worden regelmatig, op vastgestelde tijden gedesinfecteerd om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken.

Is het niet wat laat om nu pas een reportage over dit onderwerp te maken? Nee. Novatec werktedan wel door de afgelopen maanden, maar hield het bedrijf ook potdicht voor mensen die er niet direct moesten zijn. Nu de regels wat meer ruimte bieden, mochten we naar binnen. Alles volgens de voorschriften en op de Food afdeling ook nog met extra beschermende maatregelen (net als anders).

Bij Novatec wordt hard gewerkt, ze hebben het razend druk. De mensen zijn gewend om met duidelijke regels om te gaan, en dat merk je. Op een enkele medewerker in de risicogroep na, is dan ook bijna iedereen aan het werk. Gezond en gemotiveerd.

Your Cart

No products in the cart.